Heavy


I am currently listening to "Heavy by Linkin Park" and it reminds me of how bad my situation lately. Bad feelings, depression and my chest hurts so bad that cause anxiety and bad thoughts and those things makes me wanna stay in horizontal mode for the whole day doing nothing.


Maybe some of you tertanya-tanya, "Apa sebenarnya masalah Zhi ni?" coz sometimes my words seems like extremely problematic. Well, there's a lot of things yang aku kena handle sebenarnya. For example ...
  • Business is not so good lately because most of my clients dah mula berjimat cermat and try to reduce company expenses. So they hire in house programmer / designer and decreasing my gross profit margin at the same time. 
  • So I've been thinking about strategies and long-term business planning for my company yang mana agak susah juga because I don't have a good team to work with. 
  • Next is, how to save money in my bank account and reduce monthly expenses? 
  • I've decided to move out and stay in a small little tiny house / SOHO that's just nice for me to live. This house is too big for me and I can feel the sadness in every corner. But then, not so easy to find a good house with a good price yang tak jauh sangat dgn siblings coz kalau ada apa-apa senang sikit. (Family request).
  • Unfortunately, siblings semua stay in KL town centre. So ... yeah.. hadap la dengan harga rumah disini.
    (-__-)"
  • With all the confidential stuff and work, I don't feel comfortable to stay with strangers. Then how nak ada rumah yang murah but tak nak ada housemate? Oh .. susahnya. So maybe I need to cut cost here and there just to stay under budget. hmm.. 
Waktu macam ni lah akan ada perasaan, "Bestnya kalau makan gaji. Tak payah nak fikir semua ni". The struggle is real guys. Lagi-lagi dengan ekonomi hari ni. hmmm it's not like i don't have work to do but more to less request / order from client. And sometimes, beat harga with other competitors who can offer price lower than me. Macam baru-baru ni, I got 240,000pcs flyers to print and all of a sudden, other company try to seize the job dengan hantar quotation dgn harga GILA rendah. Discussed dgn client coz artwork aku dah buat, so diorang nak aku yang ambik job tu but offer the same price .. GILA KE APE ? Diorang just x nak argue dgn big boss kalau ada yg tanya.  hmm.. So tell me, how?

Enough about business , money and budget.. Next is about personal..

Oh sorry , I don't share personal stuff here. ..
Walaupun personal problem yang sebenarnya lebih mempengaruhi mood dan semangat utk berfikir dengan lebih rasional dalam bisnes, but it's ok.. I chose not to share. Nobody cares anyway.

Take care guys. Stay fit.
xoxo.

4 comments:

  1. aku faham ini.

    yang paling dahsyat untuk kekal dalam "long-term" business strategy kadangkala kita kena downgrade the price.

    tp advice aku la, hal melibatkan duit dan semua ni,

    tolak ansur dan berbincang lebih baik.

    wallahualam.

    eh zhi, semoga murah rezeki dan dapat bisnes bagus ya.

    ReplyDelete
  2. Kalau kau nak someones strangers untuk talk about everything, aku ada. Ye lah kadang kita rasa lebih selesa sebenarnya cakap tentang benda paling hitam dalam hidup kita dengan strangers kan. Someone yang tak pernah jumpa kita in person. Tak akan judge kita base on how we look atau apa2 je. Someone yang tak kenal family kita. Tak tahu kita duduk mana. Kalau selisih kat Tesco pun tak tahu tu kita..

    Right..?

    Emel aku : manusiaberubah@gmail.com
    Nanti aku share nombor phone. Serius ni.
    Aku tak janji boleh selesaikan masalah kau. Tapi aku ada. Kita share. Ok.

    Take care.


    ...

    ReplyDelete
  3. Thank you for your concern. Really appreciate it.
    Insyaallah, tgk nanti macam mana..
    I just tak nak susahkan org lain dengan masalah I.
    But no worries, still boleh handle. I guess.

    You take care .. =)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan penuh kasih sayang.
Terima Kasih. (^_^)