Seriously ..?


I'm selling 1 of my printer which I barely used it .
Canon Pixma MG2470 all-in-one inkjet printer for only RM150 (Bought RM2xx last year) without ink. So I've posted ads on Carousell (Fav apps to sell my used items coz I don't like to keep barang tak pakai at home) and I got few peeps yang interested with this printer.


And this 1 guy.....  text me and keep asking questions like..

"Berapa harga printer tu?" (Which I dah mentioned dalam description)
"Jual sekali ink tak?" (Mentioned in description)
"Berapa lama boleh tahan ink dia?" (Well, ink ni kan depends on berapa byk kita pakai)
"Apa code ink dia? kalau nak beli kena bgtau code dia ke?" (yes, semestinya. Code dah mentioned dlm description)
"Kalau tak payah bgtau code boleh?"  (errrr.. ? )
"Besar tak size Ink dia?" ( It doesn't matter kan size dia besar mana.. seriously? )
"Berapa harga ink dia?" (I pun googled and send the price from Lazada)
"Kenapa mahal sangat?" (This is Inkjet.. not Deskjet)

So after soalan demi soalan, and I was like a bit annoyed and trying to be cool as well I pun tanya ..

"You wanna buy this printer or you just need someone to talk to?" with smiley at the end :)

and he replied "hehehhe" .. kemudian senyap.

What the hell  ?


6 comments:

  1. hahaha.

    tanya pasal jual sekali dgn ink tu, dah rasa cukup tak logik dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin dia just cuba nasib kot dapat ink . . hehe.

      Delete
  2. Benci & kecewa kalau dapat so called acah2 buyer camtu..
    Wasting time tapi kita as a seller terpaksa layan dan berbudi bahasa sebab tak mahu dikecam kann Zhi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul. Lagi2 dalam carousell, ada sistem rating. So mcm kena jaga customer . oh my ..

      Delete
  3. hahahahahaaa... adoiiiii..
    nasib baik awak tanya soalan last tu, kalau tak entah apa lagi dia tanya.. :p forever alone agaknya tu.. hehehehehee..

    :)

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam takde keje dok tanya soalan kemudian tak nak beli sebenarnya . . haha . . untunglah banyak masa terbuang.

      Delete

Sila tinggalkan komen dengan penuh kasih sayang.
Terima Kasih. (^_^)