KL Bird Park



Weekend yang membosankan. Jadi aku ajak kawan jalan-jalan di KL Bird Park. Tak penah pegi, so macam nak tengok burung apa yang ada kat dalam Park tu.

Entrance Fee :  RM 27 (dewasa), RM 13 (kanak-kanak)

Memang santai juga lah..Jalan-jalan sambil bagi makan burung. Kalau nak kata burung merak memang berkeliaran je merata-rata. Tak macam kat zoo . Jinak pulak tu.

Disebabkan pernah ada pengalaman 'ditimpa taik burung' jadi aku agak hati-hati juga lah sebab ada sesetengah burung ni, depa lepak atas pokok je. Kalau nak selamat, bawak payung. Lelz.~.

Sempat juga tengok bird show kat amphitheater.
Show ada 2 kali. Pukul 12.30 pm dan 3.30 pm...
Fun juga la.. tengok burung pun boleh jadi bijak. Kita yang manusia ni pulak yang makin bebal je aku tengok skg ni.. heh..~

Kawasan paling aku suka, dekat Flamingo Pond.. Sebab memang suka tgk Flamingo.. ntahlah.. depa ni macam nampak sophisticated.. (pun boleh) ..

So itu saja,
Untuk maklumat lanjut boleh ke laman web diorang --> klik sini
atau Kalau ada soalan boleh tanya kat comment.

xoxo!

0 comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan penuh kasih sayang.
Terima Kasih. (^_^)