OUTDOOR : Broga Hill


Weekend lepas saya ke Broga Hill. Plan last minit sebab sebenarnya itu plan adik saya yang nak bawa kawan dia datang dari Jogja untuk naik ke Broga. Kenal masa dia travel ke sana dulu. Dia ajak dan disebabkan saya pun tak penah hiking, so rasa macam nak try.

Masa separuh perjalanan, stamina memang dah teruk peginya. Mungkin sebab dah lama tak ke gym dan last sekali pun masa awal feb haritu, lepas tu cuti CNY dan sibuk dengan kerja. Jadi tak sempat. Tiba2 pula nak hiking. Sakit dada dibuatnya. 

Tapi alhamdulillah, tak ada injured apa-apa pun. Selamat naik dan turun. At least saya tak macam sorang pempuan tu yang memang annoying gila sampai nak letak kaki kat mana untuk pijak pun tanya orang. haha.. 

So far best la. Bila sampai atas memang cantik view dia. 
You guys should try too. =)

xoxo

6 comments:

  1. aku ada isu sikit dgn broga hill ni yg melibatkan ex yg tak guna, hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. gittew .. Lupakan EX tu dan pergilah panjat bukit tu.

      Delete
  2. last time naik Broga April 2015 kot.. hahahahaha.. rindu giler kat Broga.. tp skrng katanya sesak skit ekk kat sana.. ermmm.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, ramai .. Tapi sy naik lewat sikit.. so rasanya ok sikit kot.. kalau awal pagi lagi ramai rasanya.

      Delete
  3. Bestnyaaaa.. Lissa nda pernah lagi pergi hiking. bukit di labuan ni pun belum naik lagi. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat. Naik bukit pun penat apatah lagi nak pasang cita-cita naik gunung .. haha .. you should try lissa. At least once in lifetime ..

      xoxo

      Delete

Sila tinggalkan komen dengan penuh kasih sayang.
Terima Kasih. (^_^)